Новини

Уряд оголосив про створення спеціального інвестиційного механізму на суму €8 млрд в рамках чотирирічної програми ЄС з метою зменшення ризиків фінансування у пріоритетних галузях

15/12/2023
На консультаціях, що відбулися 4 грудня в Мінекономіки України з делегацією ЄС щодо Складової II програми Ukraine Facility на 2024-2027 роки, було визначено створення спеціального інвестиційного механізму обсягом €8 млрд для зменшення ризиків фінансування програм у пріоритетних секторах. Це дозволить приватним інвесторам отримувати фінансування для інвестиційних проєктів через міжнародні фінансові інституції.

Німеччина та Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) призначили грант у розмірі €20 млн для підтримки розвитку відновлювальної енергетики в Україні

14/12/2023
Федеральне міністерство економіки Німеччини, ЄІБ та Міністерство відновлення України узгодили підписання гранту на суму €20 млн для реалізації програми Renewable Energy Solution Programme (RES).

Уряд прийняв дві важливі постанови з метою залучення понад €12 млн грантових коштів для відновлення України

14/12/2023
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив: "Перше рішення передбачає зміни до грантової угоди з Європейським інвестиційним банком щодо модернізації системи водопостачання і водовідведення у Миколаєві. Сума гранту буде збільшена з €5 млн до €8 млн. Друге рішення полягає у залученні €4,5 млн грантових коштів від МБРР та Міжнародної асоціації розвитку на ремонт пошкодженого житла".

Європейський інвестиційний банк виділить понад €20 млрд для інвестицій в різні галузі в Європі, включаючи енергетику, транспорт, бізнес, освіту, водне господарство та регіональний розвиток в Європі та в усьому світі

13/12/2023
Серед виділених коштів буде також фінансування для реконструкції доріг і мостів в Україні, а також поліпшення залізничних маршрутів до України та Молдови.

Рада ухвалила Закон щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірного декларування товарів

13/12/2023
9 грудня 2023 року Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект № 5420 про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України, спрямований на криміналізацію контрабанди товарів та підакцизних товарів.
Завантажується...
ВЕБІНАР
19/09/2024
Rebuild Ukraine: Організація бізнесу для потенційних інвесторів
Протягом наступного десятиріччя міжнародні компанії можуть бути безпосередньо залучені до довгострокової відбудови інфраструктури, житла, будівництва, охорони здоров’я, сільського господарства та зеленої трансформації української економіки.
Участь в проєктах з відбудови України
Програма відбудови України вже об'єднує сильну прихильність і ділову діяльність численних державних фінансових установ і приватних компаній з усього світу.