Зміни в процедурі прийому на роботу в умовах воєнного стану

22/05/2022

Законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-IX визначено особливості трудових відносини у період дії воєнного стану, введеного відповідно до Закону України “Про правовий режим воєнного стану”, визначаються такі особливості:

  • роботодавець має право на встановлення умови про випробувальний термін для будь-якої категорії працівників;
  • сторони трудового договору визнають форму договору за згодою сторін.

У воєнний час може статись брак робочої сили та кадровий дефіцит. Основними причинами відсутності працівників на період воєнного часу є:

  • відсутність відомостей про місцезнаходження;
  • постійна або тимчасова втрата дієздатності;
  • переміщення в іншу місцевість;
  • відпустка.

Для того, щоб уникнути такої ситуації та оперативно залучати до виконання роботи нових працівників, законом передбачено укладання з новими працівниками строкових трудових договорів на період дії воєнного стану або на період заміщення тимчасово відсутнього працівника.

Такі законодавчі зміни діють протягом воєнного стану та втрачають чинність з дня його припинення або скасування.

До того ж, статтею 13 відшкодування заробітної плати, гарантійних та компенсаційних виплат працівникам у повному обсязі покладається на державу, що здійснює військову агресію проти України.

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...