Зміни в орендних відносинах на період воєнного стану

19/05/2022

Листом від 28 лютого 2022 року торгово-промисловою палатою України було засвідчено, що до форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) відносять також військову агресію російської федерації проти України.

Цей лист дає змогу орендарям користуватись своїм правом, наданим положенням статті 617 Цивільного кодексу України, а саме звільненням від відповідальності за порушення зобов'язання, якщо таке порушення сталося внаслідок непереборної сили. Тобто, орендар все ще зобов'язаний платити орендну плату, але, якщо через настання обставин непереборної сили порушить строки сплати, він звільняється від таких наслідків, як:

  • пеня;
  • одностороння відмова орендодавця від договору;
  • обмеження доступу до користування орендованим майном;
  • відшкодування збитків тощо.

Окрім цього, дозволяється зазначати, що настання обставин непереборної сили не тільки звільняє від відповідальності, але й надає відстрочку стосовно виконання зобов'язань, таких як сплата орендної плати. Такі умови діють на період дії таких обставин.

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...