Застосування знижених митних ставок – привід для перевірки

10/03/2023

3 березня набрав чинності наказ Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Порядку планування митними органами документальних виїзних перевірок» від 13 січня 2023 р. № 22.

Зокрема, передбачено, що підставами для включення до плану-графіка документальних перевірок Держмитслужби за результатами аналізу зовнішньоекономічних операцій підприємств із застосуванням системи управління ризиками, серед іншого, є:

  1. оформлення митних декларацій із застосуванням знижених ставок ввізного мита;
  2. наявність інформації щодо невідповідності фактичного використання переміщених через митний кордон України товарів заявленій меті такого переміщення та/або умовам процедури кінцевого використання.

Крім того, встановлено, що у разі зміни найменування, місцезнаходження, місця податкового обліку підприємства, отримання інформації щодо ліквідації, реорганізації, закриття або припинення діяльності підприємства, прийняття судом рішень про відкриття провадження у справі про банкрутство чи визнання банкрутом підприємства, зміни зони діяльності митниці у зв’язку з її реорганізацією (ліквідацією) митниці не пізніше 1 числа другого місяця кварталу, у якому заплановано проведення такої перевірки, надсилають до Держмитслужби пропозиції про внесення змін до плану-графіка документальних перевірок Держмитслужби.

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...