Зареєстровано проєкт щодо адаптації законодавства України до окремих стандартів FATF

25/09/2023

Законопроєкт має за мету впровадити в законодавство України міжнародні стандарти щодо боротьби з відмиванням коштів і фінансуванням тероризму, а також захистити економічні, внутрішні інтереси та національну безпеку країни.

Згідно з деталями законопроєкту, запропоновані такі заходи:

  1. Зміни до Закону "Про санкції," які розширюють визначення дії цього закону і вводять заборони для громадян України, іноземців, юридичних осіб стосовно надання будь-яких активів або фінансових послуг особам, що перебувають у списку осіб, пов'язаних з терористичною діяльністю або які підпадають під міжнародні санкції.
  2. Зміни до Закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення," включаючи російську федерацію до списку країн, які не співпрацюють у сфері боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму. Також передбачається розширення повноважень Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку для забезпечення прозорості власності юридичних осіб, подібно до повноважень Національного банку.

Цей законопроєкт спрямований на забезпечення відповідності законодавства України міжнародним стандартам і зміцнення національної безпеки та фінансової стійкості країни.

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...