Закон щодо «захисту прав інвесторів будівництва» та його нововведення

20/09/2022

10 вересня офіційно опубліковано Закон № 2518-IX "Про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому".

Він передбачає наступні нововведення:

  • забудовник не зможе продавати квартири, не маючи дозвільних документів та всіх умов для добудови об'єкта;
  • кожна майбутня квартира у багатоквартирному будинку має бути зареєстрована у реєстрі речових прав Мінюсту як окремий об'єкт майнових прав;
  • забудовник має розкрити інформацію про кількість вже проданих у будинку квартир;
  • інвестор має право розірвати невигідний йому договір із забудовником;
  • забудовник зобов'язаний під'єднати будинок до інженерних мереж на постійній основі перед введенням будинку в експлуатацію.

Згідно з прикінцевими положеннями Закону, він набирає чинності через один місяць з дня його опублікування, але не раніше дня набрання чинності Законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння розвитку волонтерської діяльності та діяльності неприбуткових установ та організацій в умовах збройної агресії російської федерації проти України".

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...