Закон про електронну акцизну марку

12/07/2023

У Верховній Раді України був схвалений законопроект №8287 на другому читанні і в цілому, який передбачає впровадження електронної акцизної марки та створення цифрової системи простежуваності еАкциз. Запровадження електронної акцизної марки та планується з січня 2026 року.

Впровадження електронної системи еАкциз з використанням технології Track & Trace дозволить відстежувати маршрут всіх тютюнових та алкогольних виробів. Це надасть державі повну інформацію про всі ланки постачання продукції і дозволить аналізувати обсяги, які доходять до магазинів.

Кожен продукт буде мати електронну акцизну марку, яка буде представлена двовимірним DataMatrix-кодом. Виробники та імпортери зможуть самостійно генерувати марку в цифровій системі простежуваності еАкциз та наносити її на кожну пляшку алкоголю чи пачку цигарок.

Споживачі зможуть перевірити подібність товару до оригіналу. Для цього їм потрібно буде просканувати електронну акцизну марку за допомогою мобільного додатку "Дія" і порівняти такі дані, як назву, виробника, місце виробництва, магазин, де продається товар, код маркування і статус електронної акцизної марки.

Також відзначається, що обов'язкове маркування підакцизної алкогольної та тютюнової продукції для Duty Free стане одним з найбільших антикорупційних заходів у сфері акцизів.

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...