З 1 травня частково відновлюються митні перевірки

26/03/2024

Верховна Рада 20 березня прийняла в цілому законопроєкт № 9456 про внесення змін до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану. В тексті законопроєкту також враховано правку щодо відновлення митних перевірок.

З 1 травня 2024 року поновлюються документальні перевірки та зустрічні звірки, які були розпочаті та не завершені до 24 лютого 2022 року, крім документальних перевірок, зустрічних звірок, на які встановлено мораторій.

Документальні перевірки проводитимуть за наявності безпечних умов для їх проведення. Перевірки, які були розпочаті (поновлені), але не можуть бути завершені у зв'язку з відсутністю безпечних умов для їх проведення, зупиняються до відновлення безпечних умов та/або усунення перешкод для їх проведення.

До квартальних планів-графіків документальних планових виїзних перевірок митного органу в 2024 році можуть бути включені підприємства: які здійснюють ввезення на митну територію України підакцизних товарів; які здійснюють вивезення з митної території України товарів, на які законом встановлено вивізне мито; які оформили митні декларації із звільненням від сплати митних платежів, використанням пільг, розстроченням сплати митних платежів; щодо яких наявна інформація про порушення правил класифікації товарів згідно з УКТ ЗЕД; щодо яких у митного органу наявна інформація щодо недостовірного декларування країни походження.

Квартальні плани-графіки оприлюднять до 15 числа останнього місяця кварталу, який передує кварталу, в якому будуть проводитися такі документальні планові виїзні перевірки.

Мораторій продовжить дію щодо платників податків, які ввозять в Україну товари, визнані гуманітарною допомогою у період дії воєнного стану.

Мораторій на проведення документальних перевірок також встановлюється для платників податків, які знаходяться на тимчасово окупованій рф території України, на території, де ведуться активні бойові дії, або на території можливих бойових дій - до останнього числа місяця, в якому була завершена тимчасова окупація відповідних територій, або в якому було завершено бойові дії на відповідній території, або в якому була припинена можливість бойових дій на відповідній території, а в разі зміни платником податків місцезнаходження на іншу територію України - до дати проведення державної реєстрації зміни місцезнаходження.

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...