Які компанії можуть потрапити до плану перевірок на 2024 рік

27/03/2024

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадало, що згідно з Законом №3453-ІХ відновлено право на проведення перевірок ДПС.

Критерії для включення до плану перевірок вказані в пункті 69.35-2 статті 69 Податкового кодексу України, в тому числі такі критерії:

  1. діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції;
  2. діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор в Україні (гральний бізнес);
  3. фінансові, платіжні послуги;

Також з'явились нові критерії, а саме - можливе включення платників податків, які на основі показників, сформованих за підсумками 2021 календарного року, відповідають хоча б одному з таких критеріїв:

  • рівень сплати податку на прибуток на 50 і більше відсотків менший, ніж рівень сплати податку у відповідній галузі. Цей критерій не поширюється на платників єдиного податку;
  • рівень сплати ПДВ на 50 і більше відсотків менший, ніж рівень сплати податку у відповідній галузі;
  • дебіторська заборгованість перевищує кредиторську заборгованість більше ніж у два рази.
ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...