Вебінар Німецько-Української промислово-торговельної палати “Під впливом війни: основні правові зміни 2022”

06/03/2023

Директор з юридичних та податкових питань SCHNEIDER GROUP, Артем Барінов, взяв участь у вебінарі Німецько-Української промислово-торговельної палати “Під впливом війни: основні правові зміни 2022”, який відбувся на початку березня 2023 року.

Темою його виступу були корпоративні відносини під час війни, а саме – основні законодавчі зміни, що відбулися з 24 лютого 2022 р. Першим питанням була державна реєстрація суб’єктів господарювання. Зокрема, пан Барінов говорив про постанову Кабміну № 209 від 6 березня 2022 р., якою Кабмін визначив питання державної реєстрації в умовах воєнного стану, а також про зміни, що набрали чинності 26 вересня 2022 р. і які дозволили спростити процес шляхом автоматизації - проведення реєстраційних дій без участі державного реєстратора, в автоматичному режимі з використанням Єдиного державного вебпорталу електронних послуг. Також він розповів про те, яким чином відбувається інформування про внесення змін до відомостей про юридичну особу, а також про роботу Єдиних та Державних реєстрів з 24 лютого 2022 р.

В презентації також була піднята тема обов’язкового оновлення інформації про структуру власності та кінцевого бенефіціарного власника (КБВ) та які законодавчі зміни відбувались в цьому питанні у 2022 р. Варто зазначити, що 29 грудня 2022 року набули чинності зміни до законодавства про спрощення порядку подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників (можливість засвідчення документів за допомогою електронного підпису; обмеження строку чинності документів; скасування обов’язку періодичного підтвердження інформації про КБВ; додаткові штрафи для юросіб; відповідальність для учасників-резидентів юрособи за відмову надання інформації на запит). Пан Барінов пояснив, у яких випадках необхідно подавати інформацію про структуру власності та КБВ та які можливості та спрощення наразі існують.

Наступною темою виступу став Закон України № 2465-IX «Про акціонерні товариства», який набрав чинності з 1 січня 2023 року. Даний Закон стосується не лише акціонерних товариств, але й товариств з обмеженою відповідальністю. Пан Барінов розповів про основні новели законодавства щодо акціонерних товариств, а саме: - оптимізація структури управління; - зменшення мінімального розміру статутного капіталу; - запровадження дистанційних загальних зборів; - поява авторизованої електронної системи; - запровадження посади корпоративного секретаря та ін. нововведення.

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...