В Україні запустили систему е-Консул.

02/09/2024

Станом на серпень 2024 року МЗС вже запустило цифрову платформу, на якій у закритому режимі тестуються оновлена електронна черга, особисті кабінети для заявника та консула, а також автоматизовані пілотні послуги, зокрема у сферах нотаріату та оформлення довідок.

Міністерство продовжує працювати над інтеграцією системи з державними реєстрами та інформаційними базами, що дозволить зменшити час надання консульських послуг на 30-80% залежно від типу послуги. Нова система поступово позбавить громадян необхідності надавати державі інформацію, яка вже є в наявності, та дозволить впровадити перші дистанційні послуги, що не вимагатимуть особистого візиту до консула.

Очікується, що українці зможуть скористатися оновленою системою вже цього року. Зараз вона проходить необхідні перевірки безпеки, тестування на вразливості, перевірку алгоритмів шифрування даних та стійкість до пікових навантажень.

Після запуску модернізованої системи «е-Консул» та аналізу аналітичних даних, МЗС планує продовжувати цифровізацію консульської сфери у 2025 році. Заплановано збільшення кількості дистанційних послуг, інтеграцію онлайн-платежів, шерингу документів у «Дії» разом із Міністерством цифрової трансформації, а також впровадження нових технологічних рішень для покращення доступності послуг.

Можливості та зручність консульської інформаційної системи будуть розширюватися поступово, із зростанням інтеграцій з державними інформаційними ресурсами та з урахуванням відгуків користувачів.

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...