В Україні створять Єдиний реєстр кваліфікацій (Класифікатор професій): законопроєкт ухвалено за основу.

29/05/2024

9 травня Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт № 9630 про вдосконалення національної системи кваліфікацій. Про це повідомила пресслужба Апарату ВР.

Законопроєкт передбачає внесення змін до:

  • Кодексу законів про працю України;
  • Господарського кодексу України;
  • Закону України «Про зайнятість населення»;
  • Закону України «Про освіту».

Основні положення законопроєкту:

  1. Створення Єдиного реєстру кваліфікацій (Класифікатора професій) шляхом об'єднання Національного класифікатора професій, Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників та Реєстру кваліфікацій, їх діджиталізації та синхронізації з іншими базами даних.
  2. Надання повноважень з ведення Єдиного реєстру кваліфікацій Національному агентству кваліфікацій, з встановленням перехідного періоду для ведення Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників.
  3. Діджиталізація процесу обміну даними про професійні кваліфікації та посади, що зробить процес швидким, прозорим і відповідним потребам ринку праці в реальному часі. На думку авторів, реалізація законопроєкту прискорить розвиток та вдосконалення системи кваліфікацій, сприятиме розробці сучасних професійних стандартів, впорядкує інформацію про професійні кваліфікації, усуне застарілі та бюрократизовані процедури на ринку праці, забезпечить об'єктивну інформацію про ринок праці і стане каталізатором його розвитку.
ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...