Уряд оновив ліцензійні умови діяльності аптек

30/09/2022

Кабінет Міністрів України зобов’язав аптеки поступово підключити всі заклади до Електронної системи охорони здоров'я (ЕСОЗ). Про це свідчать прийняті зміни до Ліцензійних умов щодо господарської діяльності з виробництва, оптової та роздрібної торгівлі й імпорту лікарських засобів.

Підключення до ЕСОЗ є необхідним для забезпечення можливості відпуску рецептурних лікарських засобів в аптеках за електронним рецептом. Для впровадження змін передбачено певний перехідний період, тож вимога стане обов’язковою починаючи з 1 квітня 2023 року.

Нагадаємо, що щоб зареєструвати аптечні заклади в ЕСОЗ необхідно:

1. Обрати медичну інформаційну систему (МІС) з переліку на сайті ЕСОЗ. Під час вибору та укладення договору, радимо звернути особливу увагу на послуги з навчання та підтримки, як одні з пріоритетних вимог.

2. Зареєструвати керівника, заклад та його підрозділи в електронній системі охорони здоров'я.

3. Забезпечити уповноважених працівників закладу кваліфікованим електронним підписом.

4. Зареєструвати всіх інших фармацевтичних працівників, які здійснюють відпуск рецептурних ліків, в системі.

На період воєнного стану ці вимоги не діятимуть на аптеки, розташовані в зоні проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації або оточенні (блокуванні).

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...