Товари військового призначення не підлягатимуть експортному контролю

02/01/2023

9 грудня 2022 року на засіданні Кабміну було узгоджено перелік товарів військового та подвійного призначення, які буде звільнено від державного експортного контролю.

Метою такого рішення є прискорення забезпечення засобами індивідуального захисту військових на фронті та ввезення товарів подвійного призначення, які використовуються для захисту цивільного населення.

До переліку увійшли:

  • металеві та неметалеві броньовані пластини, виготовлені відповідно до військових стандартів, або придатні до військового використання (номери позицій ML13.а.1, ML13.а.2)
  • шоломи, виготовлені відповідно до військових стандартів, корпуси шоломів, амортизаційні підкладки (позиція ML13.с)
  • бронежилети або захисний одяг, зокрема м'які бронежилети або захисний одяг, виготовлені за військовими стандартами або технічними умовами, їх еквіваленти, а також спеціально призначені для них компоненти, пластини для твердих бронежилетів (позиції ML13.d.1, ML13.d.2)
  • захисні костюми, рукавиці, взуття, спеціально призначені чи модифіковані для захисту від вражаючих факторів (позиції 1А004.b.1, 1А004.b.2, 1А004.b.3) тощо.
ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...