Рада ухвалила Закон щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірного декларування товарів

13/12/2023

9 грудня 2023 року Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект № 5420 про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України, спрямований на криміналізацію контрабанди товарів та підакцизних товарів. Про це повідомила прес-служба Апарату Верховної Ради.

Відзначається, що прийнятий закон передбачає введення кримінальної відповідальності за товарну контрабанду з 1 липня 2024 року, згідно з наступними шкалами штрафів:

  1. За товарну контрабанду вартістю від 7,57 до 15,14 млн. грн. передбачено штраф у розмірі від 170 до 425 тис. грн.
  2. У разі перевищення вартості товару понад 15,14 млн. грн. передбачається кримінальна відповідальність, що охоплює штраф від 850 тис. грн до позбавлення волі на 11 років з конфіскацією майна.
  3. Для підакцизних товарів також встановлені санкції:
  4. За підакцизні товари вартістю від 1,136 до 2,271 млн. грн. передбачено штраф від 340 тис. грн до 6 років позбавлення волі.

У випадку товарів з вартістю понад 2,271 млн. грн. передбачено штраф від 1,275 млн. грн. до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...