Порядок повідомлення Міністерства юстиції про виявлення розбіжностей в ЄДР

11/09/2023

З 1 жовтня 2023 року набуває чинності наказ Міністерства юстиції України від 12 липня 2023 року № 2542/5. Цей наказ регламентує процедуру повідомлення Міністерства юстиції, як держателя Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про виявлення розбіжностей між інформацією, одержаною від суб'єкта первинного фінансового моніторингу, і даними, розміщеними в Єдиному державному реєстрі стосовно кінцевих бенефіціарних власників та/або структури власності юридичної особи.

Цей наказ також визначає порядок повідомлення органів державної влади, правоохоронних органів та інших зацікавлених осіб (у разі, якщо ця інформація стосується їхніх дій) Міністерства юстиції про виявлені розбіжності щодо відомостей про кінцевих бенефіціарних власників та/або структуру власності юридичної особи.

Документ визначає різні види можливих розбіжностей, які можуть виникнути стосовно кінцевих бенефіціарних власників та/або структури власності юридичних осіб, включаючи неповноту відомостей, неточності, відсутність інформації та інші аномалії.

Головною метою цього Порядку є забезпечення точності та достовірності інформації в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань. Це важливий крок у забезпеченні прозорості та ефективного фінансового моніторингу в Україні.

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...