Останні новини на тему Rebuild Ukraine

24/10/2023

Польща створила програму відновлення України за участі польського бізнесу

Президент Польщі Анджей Дуда підписав поправку до закону щодо страхування експорту, яке гарантується Державним казначейством. Ця поправка дозволяє польській державній Корпорації страхування KUKE надавати більш ефективну підтримку приватному бізнесу, який зацікавлений у відновленні України.

Програма передбачає три основні аспекти: безпечну торгівлю з Україною, підтримку інвестицій польських компаній для експорту в Україну та підтримку розвитку України через фінансування інвестиційних проєктів.

Україна витратила 60 млрд. грн. на швидку відбудову та пропонує партнерам спеціальний механізм залучення фінансування у реконструкцію країни

Прем'єр-міністр України, виступаючи на Ялтинській європейській стратегії, оголосив, що Україна вже направила понад 60 млрд. грн. на швидку відбудову країни. Ці кошти розподіляються на розмінування, відновлення житла громадян та захист критичної інфраструктури.

Прем'єр також представив новий механізм привласнення фінансування для відбудови країни. Він включає три складові.

Перша - це компенсаційний фонд, де будуть спрямовуватися кошти, конфісковані у російських олігархів і Росії як країни-агресора.

Друга складова - створення компенсаційної комісії, яка буде визначати ефективний використання цих коштів.

Третя складова - міжнародний реєстр збитків, який дозволить Україні компенсувати всі збитки, завдані російською агресією.

Японія та Люксембург готові співпрацювати з Україною у сфері бізнесу та відбудови

Прем'єр-міністр України провів зустріч з міністром закордонних справ Японії та представниками японських компаній. Він відзначив зацікавленість великого бізнесу Японії у довгостроковій співпраці з Україною та наголосив на отриманні $2,1 млрд макрофінансової допомоги від Японії.

Сторони обговорили перспективи співпраці в різних сферах, зокрема, у відновленні житла, гарантуванні глобальної продовольчої безпеки, підтримці малого та середнього бізнесу та гуманітарному розмінуванні.

Також було відзначено сприятливий бізнес-клімат для інвестицій та можливість для японських компаній стати резидентами Дія.City.

Також було відзначено, що Люксембург готовий долучитися до програм підтримки малого та середнього бізнесу в Україні, розвитку "зеленої металургії", розширення доступу до кредитування підприємств та партнерства у сфері фінансових технологій. Міністр економіки Люксембургу висловив готовність залучити Європейський інвестиційний фонд і Фонд майбутнього Люксембургу до підтримки приватного сектору в Україні.

Корея допоможе Україні оновити залізницю, аеропорти та розробити транспортний майстер-план

Республіка Корея планує долучитись до відбудови України і вже представила шість пілотних проєктів під час українсько-корейського бізнес-форуму, що відбувся 14 вересня у Києві. Делегація з Південної Кореї під керівництвом міністра землеустрою, інфраструктури та транспорту Вон Хі-Рьонга включала представників уряду та бізнесу.

Основними секторами, на яких була спрямована їхня увага, є міський розвиток, очищення води, реконструкція та розвиток транспортної інфраструктури. Вон Хі-Рьонг зазначив, що обрано шість пілотних проєктів під час серії з 13 двосторонніх відеоконференцій.

Серед цих проєктів виділяється такі:

  1. Флагманський проєкт - розробка транспортного майстер-плану Київської області на суму $800,000, реалізація якого розпочнеться в вересні.
  2. Масштабний проєкт - план підтримки українських аеропортів, з фокусом на дев'ять регіональних аеропортів, а також аеропорти Бориспіль і Львів.
  3. Реконструкція та очищення стічних вод в місті Буча, запуск якого заплановано на наступний рік.
  4. Реновація залізниці, включаючи швидкісне з'єднання між Києвом і Польщею.

Реалізація проектів запланована на повоєнний період.

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...