Нацбанк уточнив низку валютних обмежень

15/03/2023

2 березня набрала чинності постанова Правління НБУ від 1 березня 2023 року № 12 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18".

Таким чином НБУ актуалізував низку валютних обмежень з метою, зокрема, забезпечення безперебійної діяльності волонтерського руху України та надання можливості громадянам підтримати постраждалих людей від землетрусів у Туреччині.

Тож з 2 березня 2023 року:

  • уточнено перелік кодів товарів, які мають змогу купувати волонтери - фізичні особи за кордоном для підтримання обороноздатності України;
  • надано можливість перераховувати іноземну валюту фонду, створеному Посольством Турецької Республіки в Україні для підтримки постраждалих від землетрусів у Туреччині.
  • Додатково, Нацбанк надав можливість резидентам і нерезидентам перераховувати кошти в іноземній валюті на рахунки благодійного фонду «ТЮРКІЄ ДЖУМХУРІЄТІ БЮЮКЕЛЬЧІЛІГІ ДАЯНИШМА» (Фонду солідарності Посольства Турецької Республіки в Україні), створеного для акумуляції коштів з метою підтримки людей, що постраждали від землетрусів у Туреччині.

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...