Набув чинності Закон про часткове повернення документальних податкових перевірок

26/12/2023

8 грудня 2023 року набрав чинності Закон № 3453-IX щодо часткового відновлення документальних податкових перевірок. Цей закон був опублікований офіційно 7 грудня.

В Державній податковій службі пояснили, що новий закон регулює особливості проведення перевірок на територіях, де тривають бойові дії, а також на тимчасово окупованих територіях, зайнятих російською федерацією, і визначає умови проведення податкових перевірок (забезпечений доступ). Крім того, встановлені критерії для включення платників податків до графіку документальних планових перевірок з 1 грудня 2023 року по 31 грудня 2024 року з урахуванням щомісячних коригувань.

"Документ, відправлений контролюючим органом в електронний кабінет, вважається врученим платнику податків, якщо він сформований відповідно до вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги", - зазначили в податковій службі. З 1 грудня 2023 року по 31 грудня 2024 року до графіку документальних планових перевірок можуть включатися лише:

  1. платники податків, які здійснюють/здійснювали діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції;
  2. платники податків, які здійснюють/здійснювали діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор в Україні (гральний бізнес);
  3. платники податків, які надають/надавали фінансові, платіжні послуги;
  4. нерезиденти, які здійснюють/здійснювали в Україні діяльність через відокремлені підрозділи, у тому числі постійні представництва та/або відокремлені підрозділи, зокрема, постійні представництва нерезидента, що відповідають одному із визначених законом критеріїв;
  5. інші платники податків, які на підставі показників за 2021 рік відповідають одному із визначених законом критеріїв.
ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...