На виконання Національної стратегії доходів до 2030 року Кабмін прийняв постанову щодо реалізації експериментального проєкту з функціонування системи управління податковими ризиками (комплаєнс-ризиками) в Державній податковій службі

06/08/2024

Про це повідомив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, зазначивши, що зміни в управлінні податковими органами продовжуються.

"Впроваджуються міжнародні правила взаємодії податкового органу з платником податків — виключно при виявленні податкових ризиків (комплаєнс-ризиків)", - пояснив він.

Що це таке і як це вплине на платників податків?

  1. Централізація процесу управління податковими ризиками:
  2. Запроваджуються зміни в організаційній структурі ДПС, де податкові ризики виявляються у конкретного платника податків, а рішення щодо дій податкового органу приймаються виключно на рівні центрального апарату;

    Це означає, що рішення про перевірки прийматимуться централізовано з урахуванням ризиків за міжнародними стандартами, що зменшить можливість тиску на бізнес з боку територіальних органів. Перевірки проводитимуться лише за наявності високих ризиків у платника.

  3. Систематизація контролю за територіальними органами:
  4. Впроваджується контроль за якістю виконання визначених заходів з усунення податкових ризиків територіальними органами.

  5. Чітка циклічність заходів:
  6. Визначаються правила дій для кожного кроку у виконанні заходів.

На виконання постанови Кабміну, Мінфін та ДПС мають здійснити ряд методологічних та організаційних заходів, щоб до 2025 року впровадити нову систему управління податковою службою.

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...