На ринку праці з'явилося 42 нові професії, включаючи ІТ, охорону здоров'я, соціальну та фінансову сфери

15/02/2024

За пропозицією Міністерства цифрової трансформації було додано до Класифікатора професій 29 нових найменувань професій в ІТ-сфері, таких як "Адміністратор веб-ресурсів", "Аналітик мобільних додатків", "Інженер зі штучного інтелекту", "Розробник штучного інтелекту", "Розробник архітектури програмного забезпечення (інформаційні технології)", "Розробник хмарної архітектури", "Фахівець з безпеки електронних комунікацій" і т.д.

9 професійних назв робіт у ІТ-сфері були адаптовані до сучасних технологій, наприклад, "Аналітик комп'ютерного банку даних" було змінено на "Аналітик даних", "Аналітик операційного та прикладного програмного забезпечення" - на "Аналітик програмного забезпечення", "Інженер з програмного забезпечення комп'ютерів" - на "Інженер з програмного забезпечення" і т.д.

Одночасно з цим з Класифікатора професій було вилучено 9 застарілих назв професій, таких як "Програміст прикладний", "Програміст системний", "Інженер із застосування комп'ютерів", "Аналітик програмного забезпечення та мультимедіа".

До Класифікатора професій було також додано ряд нових позицій, на які з'явилася нагальна потреба, включаючи "Протезист-ортезист", "Оператор Служби 112" (надання екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером), "Черговий підрозділу Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту", "Інструктор з просторового орієнтування та мобільності", "Фахівець з розмінування", "Аудитор за видами діяльності", "Фінансовий аналітик", "Оператор установок дробометного очищення" і "Майстер з монтажу, обслуговування, ремонту та налагодження теплових насосів".

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...