Економіка України відновлюється швидше, ніж передбачалося в початкових прогнозах. Які перспективи її розвитку у наступні два роки?

20/12/2023

За висновками Національного банку України (НБУ), темпи відновлення економіки в 2023 році перевищили первісні прогнози, причиною чого стала висока адаптивність українського бізнесу до умов повномасштабної війни.

Підприємства швидко та ефективно адаптують виробництво та логістику до надскладних умов. Погодні умови сприяли високій врожайності, і хоча зупинка роботи "зернового коридору" може обмежити експорт, розширення альтернативних маршрутів, таких як через дунайські порти, підтримуватиме його.

Макрофінансова стабільність залишається в Україні. Річна інфляція склала 5,3%, а стійкий валютний ринок та надійна банківська система створюють фундамент для подальшого економічного відновлення. Також в НБУ відзначили, що витрати з держбюджету на армію, соціальну підтримку та проєкти відновлення сприяють активізації економіки.

За прогнозами НБУ, у 2024 році очікується зростання реального ВВП на 3,6%, а у 2025 році, при умові зниження ризиків безпеки, очікується ще більше прискорене зростання ВВП, аж до 6%.

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...