Дію Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС продовжено на рік із можливістю автоматичної пролонгації до кінця 2025 року.

04/07/2024

Оновлена Угода передбачає низку змін для українських та іноземних перевізників. Мінінфраструктури роз'яснило нові вимоги для виконання перевезень:

  1. Ліцензія на перевезення:
  2. Українським перевізникам необхідно мати на борту витяг про отримання ліцензії на міжнародні перевезення вантажів англійською мовою з QR-кодом. Витяг можна отримати у особистому кабінеті перевізника.

  3. Документи на вантаж для порожнього транспорту:
  4. При виїзді з України порожнім транспортом водій повинен мати документи, що підтверджують повернення з вантажем, який водій забиратиме на зворотному шляху. Це можуть бути договір або підписана заявка перевізника. Документи повинні містити ім'я, контактні дані та адресу відправника, а також місце завантаження.

  5. Документи для підтвердження типу перевезення:
  6. Протягом усього рейсу на борту повинні бути документи (у паперовому або електронному вигляді), що підтверджують тип перевезення: коносаменти, товаротранспортні накладні, вантажні митні декларації тощо.

  7. Документи для повернення порожньої вантажівки:
  8. При поверненні до України порожнім необхідно мати документи, що підтверджують перевезення вантажу у прямому сполученні.

  9. Наліпка на лобовому склі:
  10. На лобовому склі транспортного засобу повинна бути наліпка розміром 5 см, затверджена Угодою. Якщо перевізник виконує перевезення не за умовами Угоди (наприклад, за дозволом ЄКМТ), наліпка має бути прихована.

    Наліпка допомагає контролюючим органам ідентифікувати вантажівки, що виконують перевезення за умовами Угоди, та запобігати каботажним перевезенням.

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...