АМКУ призначив штраф 1,2 млн грн за схожі позначення на упаковці конструкторів «лего».

27/06/2024

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Товариство неправомірно використовувало позначення іграшкових машинок в оформленні упаковок конструкторів «КОНСТРУКТОРСЬКЕ БЮРО», «LIMO TOY» та «TurboCARS», що схожі на ці позначення в оформленні упаковок конструкторів «LEGO» (серій «SPEED CHAMPIONS» та «TECHNIC»). Варто зазначити, що компанія «LEGO JURIS A/S» (Королівство Данія) та компанія «LEGO A/S» (Королівство Данія) і ТОВ «ЛЕГО УКРАЇНА» раніше почали використовувати в своїй господарській діяльності такі позначення.

Компанія «LEGO JURIS A/S», компанія «LEGO A/S» і ТОВ «ЛЕГО УКРАЇНА», що входять до групи компаній LEGO, що є всесвітньовідомим виробником та продавцем ігрових конструкторів, з метою захисту своїх прав звернулись до Комітету з заявою про порушення, за якою було розпочато справу.

За результатами розгляду справи Комітет встановив, що дії ТОВ «МЕТР-ПЛЮС», які полягали у неправомірному використанні позначень, могли призвести до змішування з діяльністю Групи компаній LEGO та надати ТОВ «МЕТР-ПЛЮС» неправомірні переваги у конкуренції внаслідок використання ділової репутації всесвітньовідомого виробника конструкторів.

ТОВ «МЕТР-ПЛЮС» у ході розгляду справи припинило неправомірне використання таких позначень.

Зважаючи на вищезазначене, Комітет визнав такі дії ТОВ «МЕТР-ПЛЮС» порушенням статті 4 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» та оштрафував товариство на 1 200 000 грн.

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...