Актуальні новини на тему Rebuild Ukraine

09/08/2024

Програма USAID АГРО пропонує 50% співфінансування для 15 проєктів, спрямованих на розвиток перероблювання сільськогосподарської продукції в Україні.

Очікується, що ці проєкти покращать перероблювання агропродукції, сприятимуть імпортозаміщенню, задоволенню внутрішнього попиту та збільшенню експорту.

Проєкти передбачають створення сучасних хабів, інфраструктури індустріальних парків, а також розвиток ринку мороженої, сушеної, консервованої продукції та готових до вживання продуктів. Це дозволить залучити інвестиції в інфраструктуру (холодильні камери, обладнання для зберігання) та створити додаткові робочі місця.

Фокус буде на відновленні та посиленні переробних потужностей для виробництва продукції з доданою вартістю з овочів, коренеплодів, фруктів, ягід, бобових, кукурудзи, зелені, м’яса (окрім курятини), молока та меду.

Учасники програми повинні бути готові співінвестувати щонайменше 50% від загального бюджету проєкту.

Уряд України у вересні презентує партнерам перелік інвестиційних проєктів на 2025 рік та очікує отримати €4,1 млрд від ЄС.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабмін планує передати партнерам напрацьований перелік публічних інвестиційних проєктів у вересні. Це допоможе ефективно розподілити обмежені фінансові ресурси, щоб досягти найкращих результатів для держави та громад.

До портфеля потенційного фінансування на публічні інвестиції входять проєкти як державного, так і місцевого рівнів. Для визначення пріоритетів та підготовки єдиного портфеля проєктів створена Стратегічна інвестиційна рада, яка сприятиме дієвій комунікації з партнерами, що надають фінансові ресурси для реалізації цих проєктів.

Шмигаль також зазначив, що уряд розраховує отримати транш від ЄС на суму €4,1 млрд вже цього вересня. Україна успішно виконала індикатори другого кварталу 2024 року для програми Ukraine Facility та отримала позитивну оцінку від Європейської Комісії щодо реформ у бюджетній, митній, антикорупційній та енергетичній сферах.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) найближчим часом схвалить пакет підтримки енергосектору України на €250 млн та виділить ще €200 млн на модернізацію громадського транспорту столиці.

ЄІБ системно підтримує Україну у пріоритетних напрямах. Загальний обсяг ініціатив ЄІБ у державному секторі складає 26 проєктів на суму €5,3 млрд, як зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Обсяг портфеля спільних проєктів у державному та приватному секторі є найбільшим за всі роки співпраці і сягає понад €7 млрд. З початку повномасштабної війни обсяг наданих інвестицій ЄІБ у всіх напрямах становить близько €2 млрд. Фінансова підтримка ЄІБ спрямовується на забезпечення пріоритетних потреб країни, зокрема на відновлення критичної інфраструктури та енергосистеми.

ЄІБ також збільшить обсяг фінансування проєкту “Київський міський електротранспорт” зі €100 млн до €300 млн. Кошти будуть використані до 2029 року на придбання та оновлення тролейбусів та вагонів метрополітену.

Ринок угод зі злиття та поглинання (M&A) в Україні у 2024 році зріс до $510 млн.

Після значного пожвавлення у 2023 році активність на українському ринку M&A продовжила зростати у першому півріччі 2024 року.

Кількість угод збільшилася на 4,2% порівняно з аналогічним періодом 2023 року, досягнувши 25 угод. Загальна вартість угод зросла на 31%, до $510 млн, а середня вартість угод підвищилася з $28 млн до $43 млн.

Зростання ринку було зумовлене двома великими угодами, вартість яких перевищила $100 млн. Це раунд фінансування ІТ-компанії Creatio на суму $200 млн та придбання NJJ Capital телекомунікаційної компанії "Датагруп-Воля" за $120 млн.

Іноземні інвестори уклали сім угод M&A (порівняно з дев’ятьма угодами у першому півріччі 2023 року) загальною вартістю $410 млн. Шість з цих угод стосувалися сфери інновацій та технологій.

На угоди за участю українських інвесторів припадало 9% від загальної вартості угод та 40% від загального обсягу угод в Україні. Серед помітних угод на внутрішньому ринку – придбання корпорацією Biosfera компанії Service Pro, великого дистриб’ютора товарів для дому.

Нагадаємо, що у довоєнному 2021 році в Україні було укладено угод зі злиття та поглинання на суму $3,2 млрд.

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...