Актуальні новини на тему Rebuild Ukraine

07/05/2024

Уряд визначив основні галузі для інвестицій та пропонує програми державної підтримки для приваблення інвесторів.

Міністр економіки, Юлія Свириденко, повідомила, що попри війну від іноземних інвесторів у 2023 році надійшло $4,25 млрд. в економіку України. "Уряд спільно з приватним сектором визначив декілька перспективних галузей, які, на нашу думку, принесуть найбільший приріст для зростання ВВП. Серед них - проекти залучення приватних інвесторів у сферах енергетики, агропромисловості, переробної промисловості, транспорту, логістики, ІТ та критичних матеріалів", - підкреслила вона.

Зазначається, що уряд має різноманітні інструменти для розвитку як малого і середнього бізнесу, так і підтримки великих виробників. Наприклад, для підтримки виробників в рамках економічної політики "Зроблено в Україні" закладено ₴45 млрд. Крім того, уряд пропонує іноземним інвесторам різні стимули для їхнього вступу на український ринок, включаючи інфраструктуру страхування від воєнних ризиків, індустріальні парки, податкові пільги та підтримку проектів зі значними інвестиціями (понад €12 млн). Крім цього, інвестиційний компонент програми Ukraine Facility - Ukraine Investment Framework, має на меті залучити до €40 млрд.

Міністерство економіки України передбачає, що інвестиційні можливості країни протягом наступних 10 років перевищать суму в $292 млрд.

Ці сектори можуть зацікавити іноземні компанії: енергетика, транспорт і логістика, агропереробний комплекс, критичні матеріали, зелена сталь та цифрові трансформації, повідомила міністр Юлія Свириденко під час зустрічі з колегою з Фінляндії.

Свириденко також наголосила, що Україна впроваджує ряд інструментів для стимулювання інвестицій та підтримки розвитку приватного сектору. Це включає пакет заохочень для резидентів Індустріальних парків України та інвесторів з великими інвестиціями від €12 млн. Крім того, запровадження Pillar II в рамках Ukraine Facility сприятиме отриманню доступу до проєктного фінансування на €9 млрд протягом наступних чотирьох років за рахунок гарантій МФО.

Уряд Фінляндії вже готовий компенсувати кредитний ризик до €50 млн через національне ЕКА Finnvera, надаючи експортні кредитні гарантії для сприяння експорту та інвестиціям в Україну.

Корпорація у сфері тютюнового бізнесу вкладає $11 млн у випуск нових товарів на українському ринку.

Philip Morris оголошує про розширення асортименту бездимних продуктів в Україні та представлення найновішої моделі пристрою для нагрівання тютюну Iqos Iluma. У 2024 році планується інвестування $11 млн у збільшення кількості магазинів, розширення сервісної інфраструктури та створення нових робочих місць в Україні.

Запуск цього продукту в Україні було відкладено, але компанія продемонструвала готовність інвестувати в Україну та втілювати стратегічну мету переходу на бездимні товари.

“Разом із вкладенням у фабрику у Львівській області це ще один підтверджений сигнал нашої підтримки української економіки у важкі часи”, – зазначив генеральний директор “Філіп Морріс Україна” Максим Барабаш.

Також варто відзначити, що компанія вже відкрила 40 брендових магазинів у 24 містах, запустила експрес-доставку та доставку по всій Україні, а за останні два роки введено в країні 120 пунктів ресайклінгу для переробки або екологічної утилізації старого обладнання.

Український парламент ухвалив законопроект, який дозволяє вирощувати стратегічно важливу агрокультуру, яка використовується під час війни.

Згідно з законом №10427-1, прийнятим 23 квітня, спрощено процедуру державної реєстрації та імпорту сортів бавовнику, включаючи генетично модифіковані, на період воєнного стану. Це рішення важливе для виробництва пороху.

Раніше процедура реєстрації бавовнику, зокрема ГМО-сортів, займала довгий час. Проте, завдяки новому закону, цей процес буде значно спрощений. Україна планує розпочати вирощування бавовнику на Одещині цього року, що дозволить залучити значні інвестиції на будівництво заводу з виробництва сирцю для пороху.

Бавовник має велике значення в умовах війни, оскільки його целюлоза використовується для виробництва пороху, що потрібно для оборони країни. Вирощування цієї культури в Україні стане важливим кроком у забезпеченні потреб країни у стратегічних ресурсах.

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...