18 липня Кабінет міністрів схвалив проєкт змін до Податкового кодексу, які передбачають збільшення податкових надходжень до державного бюджету в 2024 році на загальну суму 138,7 млрд гривень

05/08/2024

В Міністерстві фінансів зазначають, що перший етап поступового наближення ставок акцизів до мінімальних стандартів у ЄС дозволить забезпечити додатково 16,9 млрд грн надходжень до держбюджету. Зокрема, перегляд акцизів з 1 вересня 2024 року на тютюн забезпечить додаткові надходження 3,8 млрд грн, а акцизів на пальне - 9,8 млрд грн.

Зокрема, передбачено:

  • підвищення ставки військового збору для фізичних осіб з 1,5% до 5,0%;
  • запровадження військового збору для юросіб на загальній та спрощеній системі оподаткування 1% від доходу;
  • запровадження військового збору для фізосіб підприємців 1, 2 та 4 групи у розмірі 5% з двох мінімальних зарплат та для 3 групи - 1% від доходу.

Також передбачено запровадження військового збору на окремі операції:

  • Встановлюється військовий збір у розмірі 5% від вартості банківських металів при покупці у банків;
  • Передбачено військовий збір у розмірі 5% від доходу з продажу одного об’єкта нерухомості за рік;
  • Оператори мобільного зв'язку повинні сплачувати військовий збір у розмірі 5% від вартості послуг мобільного зв'язку;
  • Під час першої реєстрації легкових автомобілів стягується військовий збір у розмірі 15% від вартості авто (крім випадків забезпечення легковими автомобілями осіб з інвалідністю згідно із законодавством);

Крім того, підприємства, установи, організації та фізичні особи-підприємці, які реалізують ювелірні вироби, сплачують військовий збір у розмірі 30% від вартості реалізованих ювелірних виробів.

Встановлюється обов’язок щомісячної сплати авансових внесків з податку на прибуток підприємств платниками податку, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі пальним.

Запроваджується оподаткування імпортним ПДВ товарів, вартість яких не перевищує 150 євро. При цьому не будуть оподатковуватися імпортні товари, сумарна вартість яких не перевищує 45 євро, для одного одержувача - фізичної особи.

ПРО КОМПАНІЮ

З 2006 року SCHNEIDER GROUP підтримує міжнародні компанії при виході на ринок України. Портфоліо SCHNEIDER GROUP містить повний перелік послуг: від аналізу ринку та пошуку партнерів до комплексного бухгалтерського супроводу, юридичного та податкового консалтингу та послуг тимчасового управління.

Ми беремо на себе вирішення усіх непрофільних завдань для того, щоб наші клієнти могли сфокусуватися на розвитку бізнесу. Ми допомагаємо нашим клієнтам організовувати їх бізнес в Україні таким чином, щоб він був максимально прозорим для міжнародного менеджменту та відповідав вимогам законодавства України, разом з тим наші експерти пропонують цінні поради щодо найкращих практик з оптимізації процесів, зменшення ризиків та зниження витрат. Успіхи наших клієнтів - наші успіхи.

ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ? ПИШІТЬ НАМ
loading captcha...
Завантажується...